K. Berchem Sport - RKFC 1-1 (rust 0-1) (totaalscore 3-2)

Mooi slotakkoord 2016-2017.

Plaats van handeling was het Ludo Coeck-stadion, ook wel gekend als Het Rooi, dat duidelijk betere tijden gekend heeft, maar wat een fantastische sporttempel ! “Gradins” rondom (helaas deze keer niet toegankelijk) en een prima – niet evident op het einde van het seizoen - speelveld. Er zijn verbouwingen voorzien maar hopelijk blijft het karakter van dit traditiecomplex behouden.

RKFC wist dat het minstens twee keer moest scoren om de nipte nederlaag uit de heenmatch uit te wissen. Simon Savaete en Niels Mestdagh waren terug, Niels Van De Water verhuisde naar de bank en Maxim Vandewalle was geschorst als gevolg van de gele kaart waartegen hij vorige week opliep. Slechts drie wisselspelers op de bank bij RKFC waaronder opnieuw geen doelman.

Nadat Stefaan Leliaert op de tonen van het clublied van “den Barechoem” samen met een lokale sponsor de aftrap had gegeven onderschepte Tjendo bij te kort terugkoppen op de doelman maar zijn boogbal vloog rakelings naast (2’). Op voorzet van Tjendo dwong Alessio doelman Ledent tot een zweefsprong en een hoekschop (8’). Kierian verijdelde alert een voorzet van Mauro op Hairemans (10’). Een driedubbel salvo na 13’ toen Van Kruyssen eerst de paal trof en Hairemans en Van De Velde vervolgens op de Knokse verdedigingsgordel strandden. Jorgo werd door Tjendo in stelling gebracht maar zijn schot miste het nodige venijn (15’). Nadat een gevaarlijk ogende voorzet van Van Kruyssen over de Knokse achterlijn was ontzet (22’) lanceerde Simon met een klassieke dieptepass Tjendo De Cuyper die de keeper omspeelde : 0-1 (25’).

Ledent stopte een afstandsknal van Alessio (28’) waarna nog in dezelfde minuut een doelpoging van Zorbo afweek op een Knoks hoofd. Een vrije trap van de geel-zwarten leidde tot een scrimmage in onze doelmond. Bram verwijderde uiteindelijk de bal krachtig met de voet uit de gevarenzone. Een verre lobbal van Nicholas was te ruim bemeten (30’). Carrez viseerde opnieuw de paal voor de Antwerpenaars (31’) en Mauro kopte een hoekschop over. Simon vond de juiste richting niet vanuit een moeilijke hoek (34’). Zo gingen we met voorsprong rusten na een zeer genietbare eerste helft.

De thuisploeg begon, ondanks de drukkende warmte, furieus aan het vierde kwartier. Zorbo kon in extremis nog afgestopt worden ten koste van een hoekschop (47’), Van Kruyssen zag een voorzet van Hairemans passeren (49’) en Bram Paepe duwde een trap van de doorgebroken Van Kruyssen uit zijn doel. Dan kwam RKFC weer boven water, met een persoonlijke actie van Tjendo die echter op niets uitliep (50’) en een schot van Alessio naast (54’). Met een kopie van de combinatie uit de eerste helft zette Simon Tjendo weer op weg naar een reuzekans maar onze snelheidsduivel op de rechterflank passte nog op Jorgo wat de lokale  verdediging de kans gaf in te grijpen (57’). Het doelhout lag nog maar eens dwars voor de plaatselijken, nu op een kopbal van Van Kruyssen (59’). Maar RKFC bleef aandringen, met een degelijk schot van Alessio, goed gered door de doelman (61’) en een vrije trap van Nicholas, die Ledent met moeite uit het doel hield (63’). Toch kwam de gelijkmaker niet onverwacht noch onverdiend toen Van Kruyssen op assist van Carrez de bal van dichtbij voorbij Bram in de netten stuurde (64’). Het bleef allerminst saai : Bram bokste een vrije schop van Zorbo over de lat (70’) en de ingevallen Tibo Andries kopte te hoog op voorzet van Mike (75’). Blauw-wit zette in de slotfase alles op alles. Een vlijmscherpe voorzet van Tjendo ging voorbij iedereen (82’) en Alessio had eigenlijk moeten scoren : ter hoogte van de strafschopstip kon hij vrij op doel schieten maar zijn trap was te centraal gericht en frontaal op doelman Ledent (84’). Kierian kopte de laatste kans naast, op aangeven van Tjendo (88’).

Na een meer dan aangenaam kijkstuk moest RKFC de eer en de titel van Vlaams kampioen van tweede amateurklasse dus aan Berchem laten. Maar we mogen dit seizoen met opgeheven hoofd uitzwaaien, want er was ook nog zoiets als die “andere” titel !

Aan alle supporters : bedankt voor jullie steun en tot volgend seizoen 2017-2018 in de eerste amateurklasse !

Royal Knokke FC: Bram Paepe, Mike Maljers (kapitein, 83’ Niels Van De Water), Kieriën Serpieters, Ruben Vanraefelghem (kapitein, 83’), Niels Mestdagh, Maarten Cobbaert (78’ Thomas Grillet), Nicholas Tamsin, Simon Savaete, Alessio Staelens, Tjendo De Cuyper, Jorgo Waeghe (66’ Tibo Andries).

Gele kaarten RKFC: geen.