RKFC - K. Berchem Sport 1-2 (rust 1-0)

Leerrijke kennismaking met eerste amateurklasse.

In de strijd om de titel van Vlaams kampioen van tweede amateurklasse zouden we al een eerste indicatie krijgen van de sterkte van de tegenstand volgend seizoen.

Bij RKFC geen Simon Savaete of Niels Mestdagh en evenmin een tweede doelman op de bank. Berre Stock behoorde weer tot de vijftien.

Een grote schare Berchem-fans had de verplaatsing naar de kust gemaakt en liet zich vocaal niet onbetuigd.

De bezoekers, dreigden het eerst, toen Van Kruyssen na een dubbelpass over het doel besloot (2’). Maxim haalde de achterlijn maar zijn voorzet vond geen ploegmaat (4’). Op aangeven van Alessio kopte Ruben een grote kans naast (7’). Na 11’ onderschepte Maxim Vandewalle een onnauwkeurige breedtepass en de snelheid van onze linksbuiten kennende weet je het wel : hij liep de achtervolgers eruit en passeerde doelman Ledent : 1-0. Een schotje van Hairemans was een prooi voor Bram (17’). Nicholas kon op zijn de keeper van de gasten (18’) niet passeren. De geel-zwarten toonden zich een stevig blok en lieten de bal onder leiding van de technisch sterke Zorbo vlot rondgaan. Pogingen van Hairemans (gepakt door Bram, 21’) en Van Kruyssen (te hoog gekopt, 31’) draaiden op niets uit. Jorgo had de voorsprong kunnen verdubbelen maar Ledent had zijn doel goed verkleind en gooide zich voor de knal (33’). Geluk voor RKFC toen Zorbo afdrukte en de bal via de binnenkant van de twee doelpalen weer in het veld sprong (41’). Op slag van rust stopte Bram nog een vrije trap van Hairemans, na een fout van Niels op Kamneng.

De Antwerpenaren begonnen voortvarend aan de tweede periode en drukten dat al snel uit in de score. Mauro gaf Bram geen kans om zijn afstandsschot uit de winkelhaak te halen : 1-1 (47’). RKFC was even uit evenwicht en zag Carrez een stevige mogelijkheid onbenut laten (48’). Ledent dook gepast in de korte hoek op een schot van Maxim (56’). Tjendo bracht voor doel waar Alessio een fractie te laat kwam (57’). Maar de ploeg van trainer Jonas De Roeck bleef levensgevaarlijk. Hairemans gleed een assist van Zorbo vanop onze rechterflank binnen : 1-2 (62’). Blauw-wit bleef onder druk staan. Kieriën blokte Hairemans af waarop Carrez naast vlamde (66’). RKFC kreeg een uitgelezen kans op de gelijkmaker toen Maxim laag voor doel gaf, voorbij de doelman tot bij Tjendo, die zich op twee meter voor de lijn echter dramatisch verslikte in de bal (72’) ! Invaller Tobin trapte in één tijd ruim naast (75’). Nadat Hairemans de paal had getroffen voor de Rooi-ploeg (76’) zag Nicholas zijn vrije trap, na een fout op Alessio, via de muur in hoekschop afwijken (81’). Bram hield Van Kruyssen, op aangeven van Carrez, in de slotfase nog van een derde goal (87’).

Vooral de tweede helft had RKFC het lastig met een zwierig Berchem. Toch is de opdracht voor de terugmatch, minstens twee keer scoren in het Ludo Coeck-stadion, niet onmogelijk, lijkt ons. Maar vooral die clean sheet houden wordt belangrijk.

Royal Knokke FC: Bram Paepe, Mike Maljers (kapitein, 74’ Tibo Andries), Kieriën Serpieters, Ruben Vanraefelghem (kapitein, 74’), Niels Van De Water, Maarten Cobbaert, Nicholas Tamsin, Alessio Staelens, Tjendo De Cuyper, Jorgo Waeghe (59’ Thomas Grillet), Maxim Vandewalle (74’ Tobin Stroo).

Gele kaarten RKFC: Maxim Vandewalle (66’).

Wisselspelers RKFC: Berre Stock.