RKFC – KFC Izegem 6-1 (rust 1-0)

Galawedstrijd met alles erop en eraan.

De Footlunch zorgde opnieuw voor een volle kantine, de RKFC-mascotte was op zijn paasbest, Focus-WTV en KFCI-TV waren op post en een dixieland-band bracht de muzikale sfeer erin. Alle elementen waren in een zonovergoten en mooi aangekleed Olivierstadion dus aanwezig voor een sprankelende kampioenenhulde en dito gala-voorstelling.

Een harttransplantatie was nodig in onze verdediging : naast de geelgeschorste Ruben was in laatste instantie ook Kieriën onbeschikbaar met een keelontsteking. Niels Van De Water en Maarten Cobbaert namen de defensieve handschoen op. Frederik Boi en Marijn Vandewalle, beiden op de bank, verdedigden vroeger nog de rood-zwarte kleuren van de bezoekers. Met maar liefst 9 overwinningen op rij zijn de Borstelmakers, die volgend seizoen samengaan met Ingelmunster, de ploeg in vorm, met onder meer ex-Cercle Brugge-spitsbroeders Gombami en Nyoni. In Izegem wonnen we met 0-2.

Nadat de broers Ryan en Ian Lodens, wereldkampioenen jiu-jitsu en Sportman en Beloftevolle jongere van het jaar van Knokke-Heist, de aftrap hadden gegeven, voerde RKFC dadelijk het hoge woord. Izegems doelman Depaepe onderschepte dadelijk een gevaarlijke laatste pass van Maxim (3’). Op hoekschop van Nicholas kopte Jorgo over (10’) en een voorzet van Tjendo op Jorgo werd eruitgehaald en in hoekschop verwerkt (12’). Nadat Niels Van De Water met het hoofd een vrije trap van Maarten over de lat had verlengd (13’) trapte Tjendo met links te zwak in de handen van Depaepe met ook nog Maxim in gunstige positie (17’).

De oververdiende voorsprong voor RKFC kwam er toen Maxim zijn tegenstander op snelheid passeerde en voorgaf op Alessio Staelens die prima met het hoofd afwerkte : 1-0 (21’). De gasten kwamen nu toch opzetten en Hugelier kopte over (22’). Nicholas kreeg een pass van Simon niet onder controle en tot een kans kwam het dus niet (27’). Een inzenden van Mike werd weggekopt voor Jorgo gevaarlijk kon worden (37’). Izegem toonde zich nog een paar maal dreigend via Pyck, wiens voorzet op Opbrouck echter niet precies genoeg was (38’), en een kopbal van Opbrouck, die Bram vlak voor rust tot zijn eerste echte redding van de namiddag verplichtte.

Bram was ook de eerste doelman die na de kampwissel in beeld kwam maar het schotje van Gombami was veeleer zwak (47’). Opnieuw maakten onze razendsnelle flanken het verschil : Tjendo accelereerde en Alessio kwam gepast ingelopen om de assist in één tijd binnen te rammen : 2-0 (51’). Dat brak de veer bij de bezoekers en vanaf dan werd het een festival van kansen voor blauw-wit. Jorgo Waeghe kon een voorzet van Tjendo met het hoofd niet verzilveren (60’) maar kreeg onmiddellijk een herkansing : nadat Simon en Tjendo de bezoekende verdediging uit verband hadden getikt kon hij de bal moederziel alleen binnentikken : 3-0 (60’). Een door Mike en Tjendo uitgesponnen combinatie leidde tot bij Maxim die door Gombami foutief werd afgestopt. Alessio knalde de strafschop echter tegen de lat (63’). Tjendo geraakte niet voorbij Depaepe (70’) maar Alessio lukte toch zijn hattrick toen hij een verre kruispass van Maxim met het hoofd devieerde : 4-0 (73’). Een mijlpaal voor onze topschutter en tegelijk de eerste hattrick van een RKFC-speler dit seizoen, nadat blauw-wit al voor de twaalfde keer minstens driemaal de weg naar de netten vond. Bram sloeg een knal van Opbrouck weg (74’) maar Izegem werd op forfaitcijfers getrakteerd. Met een absoluut weergaloze actie zette Maxim Vandewalle twee verdedigers in de wind waarna hij met een perfecte lobbal het mooiste doelpunt van de namiddag en misschien wel van het jaar uit zijn schoenen toverde : 5-0 (76’). Ook het aanzien meer dan waard was de eretreffer van de bezoekers via Pyck die Bram met een trap in één tijd verraste : 5-1 (78’). En het bleef maar mijlpalen regenen (niet die van de hoogste score voor RKFC want ook op Torhout maakten we er al zes) toen invaller Tibo Andries zijn eerste goal maakte op aangeven van Alessio, na voorbereidend werk van Tjendo : 6-1 (85’). Ook de applausvervangingen brachten de handen op elkaar, niet in het minst die van onze kapitein, Mike Maljers, die na dit seizoen afscheid neemt, en vervangen werd door een ander monument en eveneens iemand die RKFC verlaat, Frederik Boi. Met bubbels en het confettikanon werden de spelers, trainers, begeleiders en bestuur van RKFC op de tonen van “We are the Champions” gehuldigd en kon Mike trots de kampioensbeker tonen aan de dolenthousiaste supporters. De viering werd natuurlijk nog uren verdergezet onder de stralende zon !

Geniet na op http://www.focus-wtv.be/sport/kampioen-knokke-maakt-er-galamatch-van-tegen-izegem en https://www.youtube.com/watch?v=THCNVvbqUlc.

Royal Knokke FC: Bram Paepe, Mike Maljers (kapitein, 87’ Frederik Boi), Niels Van De Water, Maarten Cobbaert, Niels Mestdagh, Nicholas Tamsin, Simon Savaete, Tjendo De Cuyper, Jorgo Waeghe (65’ Tibo Andries), Maxim Vandewalle (78’ Marijn Vandewalle).

Gele kaarten RKFC: Nicholas Tamsin (68’, fout op Oumedjeber).

Wisselspelers RKFC: Brecht Laleman (doelman).