Afdrukken

St.E-Winkel-Sport – Beloften RKFC 0-4

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Na onze thuiswinst van verleden week tegen Halle gingen we vol vertrouwen op bezoek bij Winkel Sport.
 
Door het slechte weer van de afgelopen weken wisten we dat we een zware match zouden krijgen daar het veld van Winkel reeds weken in slechte staat verkeerde.
Men had het veld zo droog mogelijk gemaakt maar je merkte al tijdens de opwarming dat de ondergrond zeker een rol zou spelen voor beide ploegen.
Hiervoor hadden we aan de groep gevraagd om de wedstrijd verstandig aan te pakken, te spelen op balbezit en in de begin fase zeker geen onnodige energie te gebruiken.
We konden opnieuw rekenen op enkele ervaren jongens uit de fanionkern die ons jonge geweld door positieve coaching winsten in te tomen.
In de begin fase was het voor beide ploegen aftasten. Winkel probeerde ons onder druk te zetten maar we speelden heel verstandig en wachten rustig af. Onze aanvallende driehoek op het middenveld met Gilles,Thomas en Tobin kon zo rustig controleren.
Na een half uur spelen draaide Thomas goed weg van zijn man, speelde snel in op Tobin die onmiddellijk opende via de flank naar Berre. Die infiltreerde, mooie één-twee met Tobin en afwerking Berre. 0-1 
Onmiddellijk erna volgde al de volgende kans maar het schot van Marijn werd gestopt door de sterk spelende doelman Mervilde. 
Net voor rust, na een snel genomen hoekschop kopte Marijn hard binnen maar de scheidsrechter had niet gezien dat de doelman de bal een meter achter de lijn keerde en liet doorspelen. Missen is ook op dit niveau menselijk.... 
Rust 0-1. Tijdens de rust bleef Thomas ifv de wedstrijd van zondag in de kleedkamer en kwam Ari in de ploeg.
Positioneel stonden we goed en we beleven druk zetten op de bal. Achteraan toonde de verdediging maturiteit en gaf niets weg. Fré en Mick speelden rustig uit en Ike mocht zo aanvallend mee inschuiven. Op het middenveld kregen we hierdoor het overtal en namen de wedstrijd in handen met veel balbezit. Dit leverde toch bij momenten goed combinatievoetbal op. Tobin stuurde Thijmen diep, die bracht goed voor en Marijn trapte hard de 0-2 tegen de netten. 
Bij Winkel deed dit de veer breken. Al snel kregen Berre en Jan ook kansen maar telkens zat er wel een been of hand van de Winkelse doelman tussen. 
Het was echter maar een kwestie van tijd, opnieuw Tobin stuurde Marijn diep, die aarzelde niet en trapte in één tijd knap overhoeks binnen. 0-3!  
Winkel beruste en liet begaan, ze sloten niet meer aan en wij benutten de vrijgekomen ruimte tussen de lijnen optimaal. De kansen bleven komen, de ingevallen Kamiel kon zo ongedekt doortikken, Smallman die volgde, kwam goed ingelopen voor zijn man en tikte de 0-4 eindstand tegen de touwen. Goeie match op een slecht veld, veel inzet met winners mentaliteit!
 
RKFC Beloften:
Miguel De Block, Frederik Boi, Ike Azomchine, Thijmen De Taeye, Mick De Pessemier, Gilles Ryde, Thomas Grillet, Marijn Vandewalle, Berre Stock, Tobin Stroo en Jan Claessens
Invallers: Smallman Molulon, Ari Hajrizi, Kamiel Descamps
 
Doelpunten: Berre, Marijn 2x en Smallman