Afdrukken

Beloften RKFC – KM Torhout 2-0

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Beloften RKFC – KM Torhout
 
Vrijdag kregen we de leider op bezoek, uitgestelde competitiematch 10/02 . 
Door dat wedstrijd eerder door plotse sneeuwval stilgelegd werd hadden we dus geen vrij weekend.
 
Torhout toonde van in het begin waarvoor ze gekomen waren. Een dubbel defensief blok moest zorgen om zonder puntenverlies hun leidersplaats te vrijwaren.
We konden rekenen op een volledige fitte groep aangevuld met jongens van de fanion. We starten met bijna dezelfde veldbezetting als verleden week in Menen. Jan kwam in de ploeg en mocht starten zodat we met Berre en Tibo een jonge offensieve voorlijn hadden.
Het was echter moeilijk om een opening te vinden, de slag om het middenveld was bij momenten hard. Kyliaan en Jeremy speelden weeral een sterke partij met veel druk op de bal.
Toch leden we soms dom balverlies, gebrek aan communicatie en vooral rust aan de bal.
In een gesloten eerste helft kon geen van beide ploegen open kansen creëren, af en toe moesten we wel opletten bij de snedige counters van Torhout maar ons centrale duo groeit wekelijks naar een beter niveau.
Rust 0-0
In de 2e helft kwam Mick centraal achterin naast Ike in de ploeg, Aaron nam de plaats van Thymen in op de linksachter. Doordat we iets hoger speelden konden we nu meer druk zetten op het middenveld, dit zorgde voor betere aansluiting en kregen de spitsen al snel enkele kansen.
Eerst kopte Tibo een voorzet van Berre over en even later besloot Jan jammer genoeg op de keeper. We bleven drukken. Hoekschop Berre en Fré bewees dat hij het nog lang niet verleerd is, hij kwam goed inlopen aan de eerste paal en kopte onhoudbaar binnen, 1-0!
Torhout moest nu komen en offerde een middenvelder op voor een tweede spits. Dit zorgde niet voor direct gevaar, wij kregen nu wel wat meer ruimte centraal maar toch liep de passing soms verkeerd. Je voelde de spanning bij beide ploegen.
Halfweg de 2e helft werd Jan moegestreden naar de kant gehaald en kwam Ari in de ploeg. Enkel snedige snelle acties over de flanken leverden wel gevaar maar de afwerking bleef zonder gevolg want de Torhoutse doelman gaf geen krimp. 
In de laatste tien minuten speelde Torhout alles of niets, een verdediger werd geofferd voor nog een spits en zelfs hun doelman kwam mee naar voren bij elke stilstaande fase.
We konden de druk weerstaan en net voor affluiten kon Berre op een diefje zo de 2-0 eindstand binnen leggen.
Een deugddoende overwinning en opsteker voor de groep.
 
RKFC:
Miguel De Block, Frederik Boi, Thymen De Taeye, Aaron Vandevelde, Ike Azomchine, Jeremy Tungila, Kyliaan Butsraen, Thomas Grillet, Berre Stock, Jan Claessen, Tibo Andries
Invallers: Jens Witdoeckt, Gilles Ryde, Ari Hajrizi, Mick De Pessemier
 
Doelpunten: Frederik en Berre