Afdrukken

SC.T Menen – RKFC Beloften 1-2

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Match SC.T Menen – RKFC Beloften
 
Na het afgelasten van verleden week door de plotse sneeuwval gingen we op bezoek in Menen.
De wedstrijd werd gespeeld op het 2e terrein van Menen en er mag gezegd worden dat de staat van dit veld niet echt bevorderlijk was voor het spelbeeld.
Het combineren liep in de begin fase niet steeds even vlot, op dergelijk veld was strak inspelen belangrijk want aanname en controle moesten juist zijn want anders volgde er snel balverlies. 
Toch namen we onmiddellijk de match in handen en zetten veel druk naar voor. Thomas dirigeerde centraal op het middenveld met Kyliaan en Jeremy kort rond hem. We probeerden vooral met snelle balcirculatie de tegenstander te laten lopen.
Al snel leidde dit tot doelgevaar. Achteraan stonden we goed met de met de ervaring van de weder optredende Frederick en de eerste speelminuten voor Aaron.
Op het middenveld hadden we met Jeremy, Kyliaan en Thomas een sterk blok . 
De eerste goed uitgespeelde actie zorgde onmiddellijk voor doelgevaar... 
Kyliaan speelde diep in en via Tobin werd Berre weggestuurd, deze kon op snelheid zijn man voorbij en zette strak voor. De goed ingelopen Thomas kon zo aan de 2e paal binnen tikken en zette de verdiende 0-1 op het scorebord.
Menen bleef wel voetballen, soms potig en op het randje met stevige tackles. De druk en het gevaar kwam via de centrale middenvelder en hun grote spitsen. Gelukkig wist onze verdediging dit goed op te vangen.
De wedstrijd bleef zo open met kansen aan beide zijden. Net voor rust kon Menen dan toch gelijk maken, we kregen de bal achteraan niet goed ontzet waardoor de druk bleef aanhouden. 
Op een strak afgeweken schot van uit de tweede lijn had Miguel geen verhaal, stand opnieuw gelijk.  Rust 1-1
Tijdens de rust vroeg Frederick om vervanging en zo kwam Jens in zijn plaats achteraan. 
De wedstrijd werd nu meer en meer ontsiert door overtredingen al dan niet gefloten door de scheidsrechter, wat dan weer tot enkele gele kaarten leidde voor beide ploegen.
Met veel volk achter de bal bleven we combineren en druk zetten op de verdediging van Menen, de kansen bleven niet uit maar zowel Berre als Tobin besloten naast of op de sterk keepende doelman van Menen.
Met nog 35min te spelen werd Jan ingebracht. Dit zorgde voor extra aanvallende druk, jong maar met veel gretigheid kreeg hij zijn eerst speelminuten op dit niveau.
Door zijn vrije rol als diepste spits en vond hij al snel het samenspel met Berre en Tobin. Na een goeie cross van achteruit kon Tobin verlengen met het hoofd tot bij Jan, die kaatste terug waarop Tobin hem alleen richting doel stuurde.
Onze jonge spits bleef koelbloedig en plaatste de bal mooi in de verste hoek. 1-2
Menen zette nu alles op alles, offerde een middenvelder op voor een bijkomende spits en kon zo nog wat dreigen. Achteraan bleven we attent, zowel in het uitvoetballen als de omschakeling en bleven we de combinatie zoeken op dit moeilijk bespeelbaar veld. 
Wij kregen nog enkele goeie kansen, de goed ingevallen Gilles en ook Tobin konden het niet afmaken en dus bleef het bij 1-2.
 
RKFC:
Miguel De Block, Thymen De Taeye, Ike Azmochine, Frederick Boi, Jeremy Tungila, Kyliaan Butsraen, Aaron Vandevelde, Thomas Grillet, Ari Hajrizi, Tobin Stroo, Berre Stock
Invallers: Gilles Ryde, Jens Witdoeckt, Smallman Molulon, Jan Claessen
 
Doelpunten: Thomas & Jan