Afdrukken

KSV Temse – Beloften RKFC 0-1

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Match Beloften KSV Temse –RKFC
 
Al hadden de meeste pleogen een vrij weekend in onze reeks, toch moesten we wij een uitgestelde wedstrijd in Temse gaan spelen.
KSV Temse is een heel stugge tegenstander, heel goed merkbaar in de spelwijze die bij momenten bikkelhard was.
Het brede speelveld lag er ook helemaal niet ideaal bij, de zijstroken waren bevroren waardoor het voor onze flanken soms bikkelen werd op glad ijs.
In de eerste helft kregen wij de beste kansen, voetballend waren we de betere maar we konden dit overwicht niet omzetten in doelpunten. 
Berre kwam tot twee maal toe alleen in de 16m maar telkens wist de doelman zijn shot te keren. Na een mooie actie en voorzet van Kyliaan kopte Tibo van dicht bij over en ook Marijn zag na een mooie kapbeweging zijn harde shot op de paal belanden.
Temse hield achteraan alles goed dicht en bleef gevaarlijk op enkele counters, onze verdediging met Ike en Mick centraal vingen dit zeer goed op en zo kwam Brecht op geen enkel moment in de problemen.
Op het einde van de eerste helft werd Marijn opnieuw zwaar aangepakt, de scheitrechter stond vlakbij en gaf terecht de rode kaart, Temse mocht met 10 verder.
0-0 bij de rust.
Tijdens de pauze hebben we Marijn dan uit voorzorg vervangen, hij komt nog maar terug uit blessure en bij de drieste tackle was zijn enkel weer geraakt. Gilles kwam in de ploeg en Kyliaan schoof door naar de linker flank.
Met het numerieke voordeel hadden we wel veel balbezit maar Temse bleef goed verdedigen, plooide massaal terug en prikte nu en dan eens tegen. Echter hadden ze vooraan niet direct iemand lopen die onze verdediging kon ontwrichten.
Het spel lag nu veelvuldig stil wat resulteerde in wat frustratie en meerdere gele kaarten. We bleven druk zetten en wisten dat het toch eens zou lukken.
Jeremy wist vanop het middenveld te infiltreren, speelde zo de doorgelopen Kyliaan aan die in de 16m twee verdedigers omzeilde en zo aan de achterlijn de bal voor doel bracht, Thomas was goed gevolgd en tikte verdiend binnen. 0-1
Met nog een kleine 20min op de klok werd Jens vervangen door Louis en iets later kon ook Smallman invallen na weeral een drieste tackle, deze keer met Berre als slachtoffer.
De match werd heirdoor danig ontsiert, kansen waren er amper nog, Temse ging in de laatste minuten volop op zoek naar de gelijkmaker maar Brecht wist zijn netten opnieuw schoon te houden.
Krappe zege maar zeker verdiend. 
Volgende week opnieuw op verplaatsing naar Brakel waar we nog iets recht te zetten hebben! 
 
 
RKFC : Brecht Laleman, Thymen De Taeye, Mick De Pessemier, Jens Witdoeckt, Ike Azmochine, Jeremy Tungila, Kyliaan Butsraen, Thomas Grillet, Berre Stock, Marijn Vandewalle, Tibo Andries
Invaller: Gilles Ryde, Louis Elferinck, Smallman Molulon, Miguel De Block
 
Doelpunt: Thomas Grillet