Afdrukken

Beloften RKFC vs KFC Sparta Petegem 4-2

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Match Beloften RKFC vs KFC Sparta Petegem
 
Na ons puntenverlies van vorige week in Gent kregen we opnieuw een stugge stegenstander. Sparta Petegem is een moeilijk te ontwrichten team dat wisten we reeds uit de heenmatch.
De eerste helft was gelijk opgaand, in de beginfase was het wel aftasten daar we op het laatste moment hadden moeten schuiven in de opstelling door onverwachte afwezigheden. Hierdoor wel weinig wisselopties maar dit hoort er dan ook bij en werd goed opgevangen.
Het spel ging bij momenten snel over en weer, wij hadden meerdere kleine kansen, het geluk ontbrak ons in de afwerking. Ook Petegem kon na mistasten niet profiteren en geen echt doelgevaar creëren. Op een goeie diepte pas van Kyliaan miste Tibo koelbloedigheid oog in oog met de keerper. En ook zijn kopbal iets later ging net over. De wetten van het voetbal zijn keihard. Op een counter van Petegem kregen we de bal achteraan niet goed weg, een knullig misverstand tussen keeper Miguel en Thymen bezorgde Petegem een onverwachte voorsprong. 0-1
We drongen nog aan maar met deze stand gingen we de rust in. 
Na de koffie zorgden we dat we iets hoger stonden en de afstand tussen de lijnen veel kleiner werd. Steven, Kyliaan en Thomas speelden dichter bij elkaar hadden zo het middenveld beter in handen. Beide ploegen waren gretig en toonden enkele mooie acties in de omschakeling, met snedige counters tot gevolg. Na Knap samenspel met Kyliaan wist de sterk spelende Thomas Tibo te bereiken. Tibo zette zich door, verschalkte verdediging en keeper en bracht ons zo terug in de match. 1-1
Petegem trok opnieuw in de aanval en bleef goed voetbal brengen. Echte druk was er niet maar het was telkens oppassen. Na een hoekschop werd er wat geduwd en getrokken, de scheidsrechter zag hierin een fout en wees onverbiddelijk naar de stip...strafschop.
Met Miguel hadden we vandaag een waardige vervanger voor de geblesseerde Yarith.  Heel koel en berekend bleef hij wachten tot op het laatste moment en wist zo de geplaatste 11m uit zijn rechterhoek te plukken. Geen doelpunt.
Dit gaf de ganse groep een positieve boost. We bleven met goed voetbal druk zetten, het was een kwestie van geduldig opbouwen. Tibo vond blindelings Tobin die op snelheid en met een beetje geluk mooi afrondde 2-1. Nu trokken we echt naar voren, op zoek naar het geruststellende derde doelpunt. Het was echter Petegem die opnieuw wist te scoren. Een overbodige overtreding net buiten de 16m, de daarop volgende vrijschop werd slecht ontzet en we vergaten de individuele dekking waardoor Petegem tegen scoorde met een kopbaldoelpunt. 2-2
Alles te herdoen. Met nog 25min te gaan wisselden we Gilles en Ari van positie om aanvallend extra druk te ontwikkelen en vooral de druk via de flanken op te voeren. Al snel resulteerde dit in kansen maar we slaagden niet om de jonge doelman van Petegem echt te bedreigen.
Op een goeie diepte pas liep Ari gevat in, hij sneed in de 16m naar binnen en kon overhoeks hard binnentrappen. Een heel mooi doelpunt, 3-2. Nu zag je wel dat Petegem op ons fysieke spel geen directe antwoorden meer vond. Op het middenveld waren we volledig baas en ook achterin gaven ons centraal duo Ike en Thymen geen krimp meer. Steven leide en coachte, zowel Tobin als Tibo en Ari bleven kansen krijgen, Petegem moest nu echt achteruit. Zelfs Jens kon zich nu doorzetten en voorzetten versturen via de flank. Enkele heel mooie combinaties werden nog door de Petegemse doelman gered. Op het eind werd Tibo nog eens diep gestuurd, deze keer twijfelde hij niet en maakte het mooi af, 4-2!
 
Een knappe overwinning, collectief sterke prestatie met vooral een heel sterke 2e helft met een verdiend resultaat.
 
RKFC: Miguel De Block, Thymen De Taeye, Jens Witdoeckt, Ike Azmochine, Steven Van Moffaert, Kyliaan Butsraen, Thomas Grillet, Ari Hajrizi, Gilles Ryde, Tobin Stroo, Tibo Andries
Invaller: Smallman Molulon
 
Doelpunten: Tibo 2x, Tobin & Ari