Afdrukken

SK St-Niklaas - Beloften RKFC 3-4

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Match SK St-Niklaas vs Beloften RKFC

 

Voor de 2e week op rij moesten we op verplaatsing naar een op papier sterke tegenstander uit de top drie. St-Niklaas was in onze eerste thuismatch een klasse te sterk en startte nu ook aan een hoog tempo.

Ze zetten onmiddellijk druk op onze jonge 3-mans verdediging door de snedige infiltraties van hun snelle spitsen. Gelukkig hadden we op ons middenveld genoeg voetballend vermogen met Steven, Kyliaan en Thomas om waar nodig bij te springen.

Door de numerieke meerderheid op het middenveld konden we zo St-Niklaas in de begin fase makkelijk opvangen. In de omschakeling konden we via de flanken zelfs voor het eerste doelgevaar zorgen maar Jeremy kon de voorzet van Tobin onvoldoende controleren.

Na balrecuperatie stuurde Steven Berre diep, met een strakke voorzet bereikte hij Tobin die voor zijn man kwam en de kans niet liet liggen, 0-1

St-Niklaas was niet direct onder de indruk want ze trokken opnieuw naar voren. Een mistasten bij ons centraal achterin en foute communicatie, hun spits twijfelde niet en kopte tussen 2 man de gelijkmaker binnen. 1-1 na 20min spelen.

Het spel ging nu snel heel en weer. Tobin zag zijn vrije trap net naast gaan en Steven zijn afstandsschot belande boven doel. Na een half uur zetten Steven samen met Jeremy en Thomas een mooie actie op, het schot van Steven werd nog afgeweerd maar Kyliaan trapte hard vanuit de tweede lijn, via een St-Niklaase verdediger, de 1-2 tegen de netten.

Opnieuw moest St-Niklaas op zoek naar de gelijkmaker, en opnieuw slaagden ze erin dit vrij snel te doen.

Onze jonge verdediging verkeek zich op een voorzet vanop links, vergaten een inlopende man aan de 2e paal en deze kon te makkelijk de 2-2 binnentikken. Alles te herdoen....

Het leek erop dat we met deze stand gingen rusten...echter door dom balverlies op ons middenveld in de slot seconden van de eerste helft gaven we het weg, Ike probeerde zich nog voor de bal te gooien maar kwam te laat en St-Niklaas liet Yarith kansloos.

3-2 rust.

Berre werd gewisseld en zo kwam Gilles op de flank. St-Niklaas wisselede op verschillende posities en bracht 3 nieuwe spelers in. Ze dropten een extra speler op het middenveld en waren dus van plan hun voorsprong te verdedigen.

Eigenlijk was dit in ons voordeel en konden we er voetballend nog beter uitkomen. We starten heel ook goed aan de 2e helft en kregen met mooi voetbal al snel verschillende kansen.

Ons middenveld waar Kyliaan en Thomas elkaar beter en beter vonden speelden nog eens diep op Tobin, hij omzeilde de buitenspelval en Gilles kwam als een duivel uit een doosje achter de verdediging gelopen en kopte zowaar de 3-3 binnen!

Dit was een boost voor de groep, we beleven hoog spelen en ja zag dat St-Niklaas het fysiek wat moeilijker kreeg.  Dit leidde tot en enkele nieuwe kansen, eerst Thibo en wat later Thomas misten koelbloedigheid in de afwerking en vergaten zo te scoren.

St-Niklaas loerde nu op de counter. Achteraan was het nog één keer opletten geblazen maar Ike  en Thymen speelden een foutloze 2e helft.  In een dol laatste kwartier zetten we alles op alles, Kyliaan en Gilles wisselden van flank en zo zaaiden we verwarring in hun dekking.

Met nog 5 min op de klok konden we gebruik maken van een mistasten en de verwarring op het middenveld bij St-Niklaas. Tobin werd opnieuw diep gestuurd en ging op snelheid de flank af, zijn rechtstreekse verdediger kapte hij makkelijk uit, zo schilderde hij zijn 2e assist van de avond op het hoofd van Tibo die hard overhoeks binnen kopte! 3-4 voor RKFC!

De laatste minuten van de wedstrijd speelden we verstandig en volwassen uit op balbezit.

Na de ontgoocheling in Aalst verleden week , waar we veel minder kregen dan we verdienden, sluiten we met deze knappe overwinning 2016 af en starten we alvast met een goed gevoel aan onze terugronde.

 

RKFC: Yarith Maes, Jens Witdoeckt, Ike Azomochine, Thymen De Taeye, Jeremy Tungila, Steven Van Moeffaert, Kyliaan Butsraen, Thomas Grillet, Berre Stock, Tobin Stroo, Tibo Andries

Invallers: Gilles Ryde, Thibo Gies, Smallman Molulon, Miguel De Block

 

Doelpunten: Tobin, Kyliaan, Gilles en Tibo