Afdrukken

Beloften RKFC - Westhoek 4-2

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Fel bevochten overwinning in onze laatste thuiswedstrijd van 2016!
 
In de 1e helft stuiten we op een zeer stug verdedigend Westhoek. We vonden amper een opening en moesten vooral alert blijven want Westhoek loerde op de counter.
Op het middenveld was hun nr 10, Feys, nadrukkelijk aanwezig. Hij dirigeerde het spel en eiste veelvuldig de bal op. Toch konden we door goed georganiseerd te blijven en geduldig op te bouwen het spel langzaam naar ons toe trekken.
Vooral onze flanken kregen ruimte en hierdoor kregen Ari, Tobin en ook Tibo tot 2x toe open kansen om de score te openen maar besloten telkens op de doelman.
Zoals heel dikwijls is de regel, als je de kansen niet afmaakt....krijg je het deksel op de neus. Net voor rust krijgt Westhoek een hoekschop, de afspraken werden even vergeten, 2e paal niet gedekt en de 0-1 was een feit!
Een domper om zo de rust in te gaan...
Rust 0-1
In de 2e helft trokken we resoluut naar voren. Snelle flankwissels en goed samenspel leidde al snel tot kansen maar we misten toch dat tikkeltje geluk in de afwerking.
We bleven Westhoek achteruit drukken, zij bouwde een muur achteraan...uiteindelijk kreeg Ari de bal in de 16m en kon tussen veel benen door laag binnen schieten. 1-1
Ondertussen werd de zieke Thibo vervangen door Jordi. Helaas was zijn invalbeurt van korte duur, iets later moest hij  terug naar de kant met een hamstring blessure. Tijdens een spurtduel ging hij net buiten onze 16m neer, Westhoek speelde gewoon door en 
wist uit deze fase zelfs te scoren. 1-2 dit was zuur,  heel even waren we van slag.  Door het uitvallen van Jordi moesten we  opnieuw schuiven en namen we risico’s achterin. Westhoek miste gelukkig ook efficiëntie vooraan. Nathan moest enkele keren gepast tussenkomen.
Op het middenveld werden we nu wel echt baas. Thomas vond makkelijk Kyliaan en Gilles en speelden goed samen. Heel de groep bleef erin geloven.
Een voorzet vanop links en het schot van Tibo werden door de doelman nog afgeweerd maar de mee opgerukte Ike kon toch binnen tikken 2-2. Dit gaf ons extra energie en we gingen hoger spelen. Westhoek kwam nu niet meer onder de druk uit.
In een dolle laatste 20min kon de ingevallen Smallman eerst de 3-2 binnen tikken.  We bleven kansen creëren en Westhoek geraakte niet meer over de middenlijn.
Op het einde bekroonde Thomas zijn 2e invalsbeurt,  na samenspel met Kyliaan, opnieuw met een doelpunt en legde zo de 4-2 eindstand vast.
 
RKFC: Nathan Vlerick, Jens Witdoeckt, Niels Van De Water, Gilles Ryde, Kyliaan Butsraen, Thibo Gies, Thymen De Taeye, Tobin Stroo, Ari Hajrizi, Ike Azomchine en Tibo Andries
Invallers: Jordi Dobbelaere, Thomas Grillet, Smallman Molulon
 
Doelpunten: Ari, IKe, Smallman, Thomas