Afdrukken

Teamfoto Beloften

Geschreven door Webmaster. Gepost in Beloften

 

 

Beloften Trainingsuren  :

               Maandag : 20:00 tot 21:30 uur – Kunstgras

               Donderdag : 20:00 tot 21:30 uur – Schuttersplein

               Zaterdag : 9:30 tot 10:30 uur – Schuttersplein

Afdrukken

Harelbeke - Beloften RKFC 2-5

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Uitzonderlijk dienden we op zaterdagnamiddag te spelen tegen en in Harelbeke.
Door enkele gekwetsten en geschorsten en mede doordat er niemand van de fanion mee op verplaatsing mocht wisten we dat dit geen makkelijke opdracht zou worden.
Gilles, Ike, Jeremey en Ari waren er niet bij, jongens van de U21 en U17 werden opgeroepen en een extra training op vrijdagavond leek dan ook geen overbodige luxe.
Voor heel wat jongens was dit de allereerste keer dat ze zouden starten op dit niveau. Al in de kleedkamer en tijdens de opwarming in het Forestierstadion zag je dat ze onder de indruk waren.
Ook al was er uitvoerig op gewezen om rustig te starten, ons eigen spel te spelen en de bal in de ploeg te houden...toch merkten we dat vele met de bibber op het lijf aan de match begonnen.
Harelbeke zette onmiddellijk hoge druk met veel diepgang over de flanken. Daar we niet wakker waren resulteerde dit al snel in een mistasten en werd onze jonge keeper Robbie koudweg gepakt in de korte hoek. 1-0 na 2min...
Niets aan te doen, het is een leerproces. Gelukkig vergat Harelbeke dan door te duwen en liet zich bij onze eerste echte uitbraak waarbij Mathias Kamiel diep stuurde zelf verrassen. Kamiel ging op snelheid zijn flank af, zette goed voor en Jan tikte binnen. 1-1
Erna veranderde het spelbeeld langs beide kanten. Zowel Harelbeke als onze jongens vergaten te voetballen. Slechte passing, geen druk op de bal, balverlies....het was niet goed. Rust 1-1

Aan de rust werden de spelers op de gemaakte afspreken gewezen, dit mocht en kon zo niet verder. Vergeet de eerste helft, start aan de tweede en speel voetbal!
Dit werd duidelijk meegenomen want we kwamen goed uit de kleedkamer, zette onmiddellijk druk en het samenspel begon heel vlotter te lopen. Robbie moest al snel zijn kunnen tonen en voorkwam een gemaakt doelpunt. In de omschakeling werd Aron vlak voor de 16m foutief gestopt. Thijmen schilderde met links de vrijschop in de bovenhoek en liet de keeper kansloos. 1-2
Dit gaf de groep een boost en we bleven Harelbeke onderdruk zetten. Na een hoekschop werd de bal slecht ontzet, de bal kwam voor de voet van Louis en die trapte hard de 1-3 binnen.
Het spel ging dan wat over en weer, de lat en opnieuw Robbie brachten redding bij de pogingen van Harelbeke. We bleven hoog spelen en bij een vrijschop van Jens vanop rechts liep opnieuw Louis goed in en kopte mooi binnen. 1-4
Bij Harelbeke was het over, we konden rustig uitvoetballen en enkele wissels doorvoeren.
Even voor tijd speelde Aron via Louis door naar Lenny, deze ging zijn man vlot voorbij en liep de flank af. Goeie voorzet en ook Jan maakte zo zijn 2de van de namiddag. 1-5
In de extra tijd, klein mistasten achterin waardoor Harlebeke nog tot 2-5 kon milderen.
Mooie opsteker voor een onuitgegeven ploeg met gemiddelde leeftijd van amper 17,4j.....

RKFC Beloften: Robbie Van Wesemael, Jens Witdoeckt, Aron Vandevelde, Miyan Callant, Thijmen De Taeye, Ayson Verniers, Louis Elferinck, Kamiel Descamps, Mathias Daems, Lenny Buyl en Jan Claessens Wisselspelers: Sebastien Mathijs, Nouri Aaman
Doelpunten: Jan 2x, Louis 2x en Thijmen

Afdrukken

St.E-Winkel-Sport – Beloften RKFC 0-4

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Na onze thuiswinst van verleden week tegen Halle gingen we vol vertrouwen op bezoek bij Winkel Sport.
 
Door het slechte weer van de afgelopen weken wisten we dat we een zware match zouden krijgen daar het veld van Winkel reeds weken in slechte staat verkeerde.
Men had het veld zo droog mogelijk gemaakt maar je merkte al tijdens de opwarming dat de ondergrond zeker een rol zou spelen voor beide ploegen.
Hiervoor hadden we aan de groep gevraagd om de wedstrijd verstandig aan te pakken, te spelen op balbezit en in de begin fase zeker geen onnodige energie te gebruiken.
We konden opnieuw rekenen op enkele ervaren jongens uit de fanionkern die ons jonge geweld door positieve coaching winsten in te tomen.
In de begin fase was het voor beide ploegen aftasten. Winkel probeerde ons onder druk te zetten maar we speelden heel verstandig en wachten rustig af. Onze aanvallende driehoek op het middenveld met Gilles,Thomas en Tobin kon zo rustig controleren.
Na een half uur spelen draaide Thomas goed weg van zijn man, speelde snel in op Tobin die onmiddellijk opende via de flank naar Berre. Die infiltreerde, mooie één-twee met Tobin en afwerking Berre. 0-1 
Onmiddellijk erna volgde al de volgende kans maar het schot van Marijn werd gestopt door de sterk spelende doelman Mervilde. 
Net voor rust, na een snel genomen hoekschop kopte Marijn hard binnen maar de scheidsrechter had niet gezien dat de doelman de bal een meter achter de lijn keerde en liet doorspelen. Missen is ook op dit niveau menselijk.... 
Rust 0-1. Tijdens de rust bleef Thomas ifv de wedstrijd van zondag in de kleedkamer en kwam Ari in de ploeg.
Positioneel stonden we goed en we beleven druk zetten op de bal. Achteraan toonde de verdediging maturiteit en gaf niets weg. Fré en Mick speelden rustig uit en Ike mocht zo aanvallend mee inschuiven. Op het middenveld kregen we hierdoor het overtal en namen de wedstrijd in handen met veel balbezit. Dit leverde toch bij momenten goed combinatievoetbal op. Tobin stuurde Thijmen diep, die bracht goed voor en Marijn trapte hard de 0-2 tegen de netten. 
Bij Winkel deed dit de veer breken. Al snel kregen Berre en Jan ook kansen maar telkens zat er wel een been of hand van de Winkelse doelman tussen. 
Het was echter maar een kwestie van tijd, opnieuw Tobin stuurde Marijn diep, die aarzelde niet en trapte in één tijd knap overhoeks binnen. 0-3!  
Winkel beruste en liet begaan, ze sloten niet meer aan en wij benutten de vrijgekomen ruimte tussen de lijnen optimaal. De kansen bleven komen, de ingevallen Kamiel kon zo ongedekt doortikken, Smallman die volgde, kwam goed ingelopen voor zijn man en tikte de 0-4 eindstand tegen de touwen. Goeie match op een slecht veld, veel inzet met winners mentaliteit!
 
RKFC Beloften:
Miguel De Block, Frederik Boi, Ike Azomchine, Thijmen De Taeye, Mick De Pessemier, Gilles Ryde, Thomas Grillet, Marijn Vandewalle, Berre Stock, Tobin Stroo en Jan Claessens
Invallers: Smallman Molulon, Ari Hajrizi, Kamiel Descamps
 
Doelpunten: Berre, Marijn 2x en Smallman
 
Afdrukken

Beloften RKFC – KM Torhout 2-0

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Beloften RKFC – KM Torhout
 
Vrijdag kregen we de leider op bezoek, uitgestelde competitiematch 10/02 . 
Door dat wedstrijd eerder door plotse sneeuwval stilgelegd werd hadden we dus geen vrij weekend.
 
Torhout toonde van in het begin waarvoor ze gekomen waren. Een dubbel defensief blok moest zorgen om zonder puntenverlies hun leidersplaats te vrijwaren.
We konden rekenen op een volledige fitte groep aangevuld met jongens van de fanion. We starten met bijna dezelfde veldbezetting als verleden week in Menen. Jan kwam in de ploeg en mocht starten zodat we met Berre en Tibo een jonge offensieve voorlijn hadden.
Het was echter moeilijk om een opening te vinden, de slag om het middenveld was bij momenten hard. Kyliaan en Jeremy speelden weeral een sterke partij met veel druk op de bal.
Toch leden we soms dom balverlies, gebrek aan communicatie en vooral rust aan de bal.
In een gesloten eerste helft kon geen van beide ploegen open kansen creëren, af en toe moesten we wel opletten bij de snedige counters van Torhout maar ons centrale duo groeit wekelijks naar een beter niveau.
Rust 0-0
In de 2e helft kwam Mick centraal achterin naast Ike in de ploeg, Aaron nam de plaats van Thymen in op de linksachter. Doordat we iets hoger speelden konden we nu meer druk zetten op het middenveld, dit zorgde voor betere aansluiting en kregen de spitsen al snel enkele kansen.
Eerst kopte Tibo een voorzet van Berre over en even later besloot Jan jammer genoeg op de keeper. We bleven drukken. Hoekschop Berre en Fré bewees dat hij het nog lang niet verleerd is, hij kwam goed inlopen aan de eerste paal en kopte onhoudbaar binnen, 1-0!
Torhout moest nu komen en offerde een middenvelder op voor een tweede spits. Dit zorgde niet voor direct gevaar, wij kregen nu wel wat meer ruimte centraal maar toch liep de passing soms verkeerd. Je voelde de spanning bij beide ploegen.
Halfweg de 2e helft werd Jan moegestreden naar de kant gehaald en kwam Ari in de ploeg. Enkel snedige snelle acties over de flanken leverden wel gevaar maar de afwerking bleef zonder gevolg want de Torhoutse doelman gaf geen krimp. 
In de laatste tien minuten speelde Torhout alles of niets, een verdediger werd geofferd voor nog een spits en zelfs hun doelman kwam mee naar voren bij elke stilstaande fase.
We konden de druk weerstaan en net voor affluiten kon Berre op een diefje zo de 2-0 eindstand binnen leggen.
Een deugddoende overwinning en opsteker voor de groep.
 
RKFC:
Miguel De Block, Frederik Boi, Thymen De Taeye, Aaron Vandevelde, Ike Azomchine, Jeremy Tungila, Kyliaan Butsraen, Thomas Grillet, Berre Stock, Jan Claessen, Tibo Andries
Invallers: Jens Witdoeckt, Gilles Ryde, Ari Hajrizi, Mick De Pessemier
 
Doelpunten: Frederik en Berre
Afdrukken

SC.T Menen – RKFC Beloften 1-2

Geschreven door Webmaster. Gepost in Wedstrijdverslagen Beloften

Match SC.T Menen – RKFC Beloften
 
Na het afgelasten van verleden week door de plotse sneeuwval gingen we op bezoek in Menen.
De wedstrijd werd gespeeld op het 2e terrein van Menen en er mag gezegd worden dat de staat van dit veld niet echt bevorderlijk was voor het spelbeeld.
Het combineren liep in de begin fase niet steeds even vlot, op dergelijk veld was strak inspelen belangrijk want aanname en controle moesten juist zijn want anders volgde er snel balverlies. 
Toch namen we onmiddellijk de match in handen en zetten veel druk naar voor. Thomas dirigeerde centraal op het middenveld met Kyliaan en Jeremy kort rond hem. We probeerden vooral met snelle balcirculatie de tegenstander te laten lopen.
Al snel leidde dit tot doelgevaar. Achteraan stonden we goed met de met de ervaring van de weder optredende Frederick en de eerste speelminuten voor Aaron.
Op het middenveld hadden we met Jeremy, Kyliaan en Thomas een sterk blok . 
De eerste goed uitgespeelde actie zorgde onmiddellijk voor doelgevaar... 
Kyliaan speelde diep in en via Tobin werd Berre weggestuurd, deze kon op snelheid zijn man voorbij en zette strak voor. De goed ingelopen Thomas kon zo aan de 2e paal binnen tikken en zette de verdiende 0-1 op het scorebord.
Menen bleef wel voetballen, soms potig en op het randje met stevige tackles. De druk en het gevaar kwam via de centrale middenvelder en hun grote spitsen. Gelukkig wist onze verdediging dit goed op te vangen.
De wedstrijd bleef zo open met kansen aan beide zijden. Net voor rust kon Menen dan toch gelijk maken, we kregen de bal achteraan niet goed ontzet waardoor de druk bleef aanhouden. 
Op een strak afgeweken schot van uit de tweede lijn had Miguel geen verhaal, stand opnieuw gelijk.  Rust 1-1
Tijdens de rust vroeg Frederick om vervanging en zo kwam Jens in zijn plaats achteraan. 
De wedstrijd werd nu meer en meer ontsiert door overtredingen al dan niet gefloten door de scheidsrechter, wat dan weer tot enkele gele kaarten leidde voor beide ploegen.
Met veel volk achter de bal bleven we combineren en druk zetten op de verdediging van Menen, de kansen bleven niet uit maar zowel Berre als Tobin besloten naast of op de sterk keepende doelman van Menen.
Met nog 35min te spelen werd Jan ingebracht. Dit zorgde voor extra aanvallende druk, jong maar met veel gretigheid kreeg hij zijn eerst speelminuten op dit niveau.
Door zijn vrije rol als diepste spits en vond hij al snel het samenspel met Berre en Tobin. Na een goeie cross van achteruit kon Tobin verlengen met het hoofd tot bij Jan, die kaatste terug waarop Tobin hem alleen richting doel stuurde.
Onze jonge spits bleef koelbloedig en plaatste de bal mooi in de verste hoek. 1-2
Menen zette nu alles op alles, offerde een middenvelder op voor een bijkomende spits en kon zo nog wat dreigen. Achteraan bleven we attent, zowel in het uitvoetballen als de omschakeling en bleven we de combinatie zoeken op dit moeilijk bespeelbaar veld. 
Wij kregen nog enkele goeie kansen, de goed ingevallen Gilles en ook Tobin konden het niet afmaken en dus bleef het bij 1-2.
 
RKFC:
Miguel De Block, Thymen De Taeye, Ike Azmochine, Frederick Boi, Jeremy Tungila, Kyliaan Butsraen, Aaron Vandevelde, Thomas Grillet, Ari Hajrizi, Tobin Stroo, Berre Stock
Invallers: Gilles Ryde, Jens Witdoeckt, Smallman Molulon, Jan Claessen
 
Doelpunten: Thomas & Jan